Familia Toneli

Ioana Rădulescu – Rulouri din foi de orez umplute cu salată de ouă

Ingrediente:

⭐️7 ouă (6 pentru salată și 1 pentru maioneză bebelușească)

⭐️10-14 foi de orez

⭐️puțină ceapă verde

⭐️pătrunjel tocat fin

⭐️un avocado

⭐️câteva roșii

⭐️mozarella

Pentru maioneză:

⭐️un gălbenuș (din cele 7 ouă fierte în total)

⭐️o lingură de muștar

⭐️o lingură de ulei de măsline

⭐️un cartof mic fiert în coajă (fierbinte)

⭐️apă fierbinte

⭐️puțină zeamă de lămâie

⭐️piper

⭐️opțional (o lingură de brânză Philadelphia)

Mod de preparare:

Am fiert ouăle 7 minute din momentul în care a început apa să clocotească. Le-am scos și le-am pus imediat în apă rece, apoi le-am decojit.
Am făcut maioneza astfel: am amestecat ingredientele de mai sus și le-am blenduit cu mixerul vertical. Apa fierbinte se adaugă treptat, până ajunge la textura dorită.
Am mărunțit ouăle cu telul în formă de pară, apoi am adăugat puțină ceapă verde, puțin pătrunjel proaspăt și 3-4 linguri din maioneză.
Foile de orez le-am ținut 10-15 secunde în apă fierbinte, apoi am așezat puțină salată de ouă, felii de avocado, felii de roșii, castravete tăiat fâșii subțiri și mozarella. Am rulat totul. Se pot servi cu sos de soia.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CmCaBCOIMi6/