Tradiționalul bonèt piemontez, în vremurile de demult, nu conținea rom, ci Fernet, un lichior cu un gust amărui care se servește de obicei la sfârșitul mesei pentru a ușura digestia.
Reteta de Bonet poate varia de la o regiune la alta. În Langhe se adaugă alune, cafea sau coniac în loc de rom.
Pentru un gust desăvârșit nu uitați să folosiți ingrediente de cea mai bună calitate, lapte gras și ouă proaspete! Eu am folosit ouă BIO Familia Toneli, de la găini crescute în sistem ecologic. Ouăle BIO Familia Toneli sunt mai nutritive și automat mai benefice pentru sănătate. Le deosebim la raft de celelalte ouă prin faptul ca au insripționate pe ele codul 0.
Bonet (budincă de ciocolată) – Ingrediente (1 formă dreptunghiulară 25×10)
-500 ml lapte
-5 ouă BIO Familia Toneli
-125 g zahăr tos fin
-60 g cacao
-80 g amaretti
-1 vârf cuțit sare
-2 lingurițe esență de rom
Caramel pentru tava de Bonet – Ingrediente:
-125 g zahăr tos fin