Familia Toneli

Laura Matac – Brunch cu ouă, roșii și sos pesto


Ouă, roșii și sos pesto – un brunch delicios pentru weekend.


Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • o roșie mare
  • 3 ouă – free range de la Toneli
  • pesto: frunze de busuioc, 1 cățel de usturoi, sare, 1 lingură ulei de măsline, zeamă de lămâie, zaatar
  • fulgi de usturoi
  • semințe de pin
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare:

Toacă mărunt toate ingredientele pentru pesto și amestecă-le într-un bol.
Pune într-o tigaie încinsă un strop de ulei și adaugă roșiile tăiate felii. După 1 minut pune și sosul pesto. După un alt minut adaugă din loc în loc câte un ou. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul așa pentru 3-4 minute, până când ouăle sunt gătite așa cum îți dorești.
După ce le iei de pe foc, presară deasupra fulgi de ardei iute, de usturoi și semințe de pin.

Mai ai nevoie doar de o felie de pâine prăjită ca să te bucuri de un mic dejun perfect.
Fie le servești direct din tigaie sau poți pune aceste ouă pe felii de pâine pentru a face o bruschetă minunată.

Rețeta video:

https://www.instagram.com/p/ChZJP1-D_Q7/