Ingrediente:
– 4 ouă ”La Curte”
– 2-3 linguri de mazăre congelată
– 2 mâini de spanac
– Ardei iute după gust
– 3 fire de ceapă verde
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 dovlecei
– 2 linguri de smântână
– Mărar
– Sare și piper
– Pâine prăjită
– Parmezan
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti legumele și a pune la foc mediu o tigaie.
Tăiem legumele după bunul plac, adăugăm uleiul, iar după ce acesta s-a încins adăugăm și legumele: ceapa, dovleceii, ardeiul iute și mazărea.
Amestecăm până când dovleceii s-au înmuiat puțin. Adăugăm spanacul și amestecăm. Integrăm smântâna, mărarul, puțină sare și puțin piper după gust, iar apoi facem 4 locuri în tigaie unde punem ouăle. Punem capacul și lăsăm la foc mic până când albușul s-a întărit, dar gălbenușul este încă moale.
Servim cu parmezan proaspăt ras.
Rețeta video:
https://www.instagram.com/p/ChUMP_SjmW9/
