Pentru mine Octombrie este magie, prin urmare în această călătorie prin luna Octombrie, am spus să pregătesc împreună cu @familiatoneli un desert absolut magic, divin și foarte apreciat printre cei care au gustat! Nu este complicat așa că sper să o încercați.
Ingrediente:
- 113g ciocolată neagră
- 165g unt
- 150g zahăr alb
- 100g zahăr brun
- 3 ouă Bio de la @familiatoneli
- esență de vanilie
- 140g făină
- 65g cacao
- un praf de sare
- o linguriță rasă bicarbonat
Mod de preparare:
Încălzim pe foc mic ușor ciocolata cu untul, amestecăm continuu, imediat ce s-a topit turnăm acest mix într-un castron, adăugăm zahărul alb și pe cel brun, batem bine cu un tel, apoi punem ouăle, esența de vanilie, făină, cacao, praf de sare și lingurița de bicarbonat. Amestecăm bine. Punem totul într-o tavă tapetată cu foaie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute. Lăsăm apoi la răcit complet, după care putem pune prăjitură la frigider peste noapte și a doua zi să o tăiem cuburi și să punem ganache de ciocolată.
Ingrediente pentru ganache ciocolată:
• 170g ciocolată neagră
• 177g smântână pentru frișcă
• un praf de sare
Mod de preparare:
Se pune pe foc smântâna pentru frișcă împreună cu ciocolata și un praf de sare, lăsăm la topit amestecând continuu, imediat ce s-a topit ciocolata o luăm de pe foc și lăsăm la răcorit.
Cu cine ai împărți la o cafea un brownie?
Cu drag, Mădă și @familiatoneli
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cyx7qHLI2BK/