Familia Toneli

Mădălina Popa – Fursecuri cu portocale și ciocolată

Mădălina Popa – Fursecuri cu portocale și ciocolată

Continuăm seria de rețete crăciunești împreună cu @familiatoneli și astăzi împărțim cu voi aceste Fursecuri absolut speciale. Este prima dată când le încerc și am fost mulțumită de rezultat, sunt foarte potrivite pentru perioada ce urmează.

🍊 Ingrediente:

Decor:

  • 3 portocale BIO
  • 2 litri de apă
  • 600g zahăr
  • 2 lingurițe bicarbonat
  • 200g ciocolată cu lapte

Fursecuri:

  • 240g făină
  • 2 lingurițe amidon
  • un praf de sare
  • 113g unt moale
  • 100g zahăr
  • 1 ou @familiatoneli
  • esențe după gust și preferințe

🍊 Mod de preparare:

Decor:

Se spală portocalele, se taie felii foarte subțiri, apoi se pun într-un vas cu apă cât să le acopere și se adaugă și cele 2 lingurițe de bicarbonat. Se lăsă 10 minute, după care se clătesc într-un jet de apă. Apoi într-un vas se pun cei 2L de apă, zahărul și se lasă pe foc mediu până se dizolvă zahărul, amestecând ușor din când în când. Apoi se adaugă și feliile de portocală, se lasă la foc mic și se fierb acolo cam 45 – 60 de minute. Se amestecă la 15 minute. Se scot apoi într-o tavă pe foaie de copt, se lasă la răcit, se tamponează cu un șervețel de hârtie și se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 8-15 minute. Apoi se scot și se lasă la răcit.

Fursecuri:

Într-un bol se pune făina, amidonul, praful de sare și se amestecă. Apoi în bolul unui mixer, se mizează untul, zahărul, oul și esențele. Se adaugă apoi și ingredientele uscate din celalalt bol și se lasă aluatul la frigider pentru 1h.

Se formează apoi fursecurile ca în video, se pun în tavă, se adaugă câte 1 felie de portocală și se dă la cuptorul preîncălzit la 170 – 180 de grade pentru 12 minute. Se scot din cuptor și se lasă la răcit complet. Se topește apoi ciocolata la bain-marie și se dă jumătate de fursec prin ciocolată.

Rețeta video:https://www.instagram.com/p/C0ZUzKoI9Uc/