Familia Toneli

Mădălina Popa – Mini Pavlova

Împreună cu prietenii mei de la @familiatoneli vă prezentăm cea mai bună rețetă de mini pavlova cu smochine. Nu vă mai rețin în detalii, aveți instrucțiunile și în video, dar vă las mai jos rețeta completă.

Ingrediente:

Pentru bezea:

  • 6 albușuri de la @familiatoneli
  • un praf de sare
  • 300g zahăr tos
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • un vârf de lingură de amidon

Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahăr pudră
  • 20 0ml smântână pentru frișcă
  • esență de vanilie

Mod de preparare:

Se bat albușurile spumă cu praful de sare, apoi treptat punem zaharul, după care adăugăm și zeama de lămâie și amidonul, mai mixați un minut, trebuie să obținem o consistență de bezea tare, care nu curge.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade.

Formăm cu un poș mini pavlovele într-o tavă tapetată cu foaie de copt, vă sfătuiesc să puneți în cantitate suficientă, să le faceți grăsuțe.

Înainte să le băgați în cuptor, scădeți temperatura cuptorului la 90 de grade și așteptați 10 minute. Introduceți tava în cuptor și nu deschideți deloc pe tot parcursul coacerii. Eu le-am ținut cam 50 de minute, puteți să vă orientați după cât de lucioase sunt.

Le lăsați la răcit complet, între timp pregătiți crema.

Se mixează mascarponele cu zaharul pudră și apoi punem smântâna pentru frișcă și esență. Eu nu am avut nevoie de întăritor de frișcă, dar la nevoie puteți adaugă și un plic de întăritor.

Formați pavlovele ca în video, adăugați și smochine tăiate și un pic de sirop de căpșuni sau orice altceva vă place. Am presărat și coaja de lime care a dat o notă fresh prăjiturii.

Poftă mare, cu drag Mădă și @familiatoneli !

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cxcmg7kIbhw/