Cel mai simplu și pufos pandișpan cu cireșe, salvează rețeta cu iz de vară.
Nu mai avem niciun dubiu că vara este prezentă și toate fructele de sezon le găsim la orice pas. Profitați de acest lucru și mergeți pe bunătăți făcute în casă cu drag și spor.
Ingrediente:
- 8 ouă @familiatoneli din gama Omeg 3, Seleniu si Vitamina D
- un praf de sare
- 200g zahăr
- 70ml ulei
- coajă rasă de lămâie și portocală (Bio)
- esențe de rom și vanilie
- 1 plic praf de copt
- 300g făină
- cireșe fără sâmburi
Mod de preparare:
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și se adaugă treptat și zahărul până obținem o bezea. Între timp, gălbenușurile se amestecă împreună cu esențele, coaja de lămâie și portocală și uleiul și adăugăm această compoziție peste bezea. Amestecăm ușor cu o spatulă. La final, cernem făina + praful de copt și amestecăm ușor până se încorporează.
Punem totul în tavă, adăugăm cireșele fără sâmburi și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade ptr 20, 25 de minute sau până când se rumenește bine. Puteți face testul cu scobitoarea. Presărați zahăr pudră sau puneți o cremă fină de mascarpone ptr servire.
Link rețetă video: https://www.instagram.com/p/C7wWLyLoRfR/