Răcoros, cremos, plin de arome, un desert perfect pentru perioada ce urmează. Împreună cu @familiatoneli am pregătit această bunătate de prăjitură, însiropată și potrivită pentru orice ocazie.
? Blat
Ingrediente:
• 225g unt moale
• 225h zahăr
• 4 ouă @familiatoneli
• 240g făină
• 1 plic praf de copt
• esențe după gust
• 30 ml lapte
Mod de preparare:
? Am pus în bolul unui mixer untul, zahărul, făina, ouăle, praful de copt, esențele și laptele și am mixat tot. Am pus compoziția într-o tavă tapetată cu foaie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 – 40 de minute, apoi am făcut testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit.
? Sos de afine
Ingrediente:
• 270g afine congelate
• 45ml zeamă lămâie
• 2 linguri de zahăr
• 1 linguriță rasă de amidon dizolvat în apă
Mod de preparare:
? Se pun în oală afinele, zahărul și zeama de lămâie, amestecăm și lăsăm la fiert 5-6 minute, apoi turnăm amidonul dizolvat într-o lingură de apă și amestecăm. Mai lăsăm pe foc 5 minute, închidem focul și lăsăm sosul să se răcească complet.
După ce s-a răcit prăjitură și sosul de afine, înțepăm prajitura cu o scobitoare peste tot și turnăm sosul de afine ca în video.
? Cremă
Ingrediente:
• 100g unt moale
• 200g mascarpone
• zeama de o lămâie
• coaja de la o lămâie
• 225g zahăr pudră
• 200g frișcă lichidă
Mod de preparare:
? Mixăm untul cu mascarponele, apoi turnăm frișca lichidă, batem la mixer, punem și zeama de lămâie și zahărul pudră + coaja de lămâie și la nevoie un plic de întăritor de frișcă. Adăugăm crema peste prajitură și dăm la frigider pentru 2 ore.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cza7O6uo229/