Familia Toneli

Mădălina Popa – Prăjitură cu portocale

Dăm startul împreună cu @familiatoneli la rețetele de iarnă. Și ce îți aduce aminte mai mult de sărbători, dacă nu o tăvălită însiropată și cu o mică schimbare. Varianta mea, cu sos de ciocolată albă, portocală și multă iubire pentru voi.

? Blat

Ingrediente:

• un ou @familiatoneli
• 200g zahăr
• 2 linguri miere de albine
• o linguriță rasă amoniac
• 200 ml lapte
• coajă de lămâie și portocală
• 350g făină

Mod de preparare:

? Tavă: 23×30 cm
? Mixăm oul cu zahărul, adăugăm mierea, apoi punem și laptele în care am dizolvat amoniacul, la final punem coaja de lămâie și portocală, apoi făina și mixăm 3 minute. Punem compoziția în tava tapetată cu foaie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 – 25 de minute (facem și testul cu scobitoarea). Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit și tăiem în cubulețe.

? Sos de ciocolată albă și portocale

Ingrediente:

• 100g unt
• zeama de la o portocală
• 100g zahăr
• 300g ciocolată albă

Mod de preparare:

Punem pe foc toate ingredientele într-o cratiță până se topesc, luăm de pe foc și lăsăm puțin la răcit cât să nu ne frigem la degete (am mai adăugat zahăr pentru că nouă ne place mai dulce, dar puteți renunța la el).

? Dăm prin sosul de ciocolată prajiturelele și le tăvălim prin cocos. Opțional putem rade deasupra și coajă de portocală.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CztvH7UoOv0/