Familia Toneli

Mădălina Popa – Ruladă de curcan în foietaj

Împreună cu @familiatoneli , mergem în continuare cu recomandările ptr masa de Paște, iar această ruladă este mai ușor de preparat decât credeam și a fost un deliciu pe sufletul nostru. Trebuie să aveți doar un pic de răbdare, produse de calitate și multă voie bună.

Ingrediente:

  • 5 ouă de la @familiatoneli fierte
  • 2 ouă de la @familiatoneli ptr umplutura de curcan și un alt ou ptr uns
  • 400g foietaj, sare mare, 150g cremă de brânză, 100g cașcaval ras
  • 650g piept de curcan tocat, sare, piper, usturoi granulat, 80g pesmet

Mod de preparare:

Preparăm mai întâi compoziția de carne. Eu am folosit un piept de curcan pe care l-am tocat eu, am condimentat cu sare, piper, usturoi granulat, pesmet și 2 ouă. Am amestecat bine.

Între timp am fiert și cele 5 ouă.

Am întins foaia de foietaj, am uns-o cu cremă de brânză, apoi am adăugat carnea tocată condimentă, am presărat cașcavalul ras și am pus ouăle fierte. Rulăm ca în video, eu am strâns bine la capete ruladă, am băgat-o în folie alimentară și am pus-o 1h la frigider. După care am pus-o într-o tavă tapetată cu foaie de copt, am crestat-o ușor cu cuțitul deasupra ca să îi dau o formă,(Nu este necesar să faceți asta, sau îi puteți face oricare alt model), am uns-o cu gălbenuș de ou și am presărat sare mare.

S-a băgat în cuptorul preîncălzit la 160 de grade ptr 50 de minute. Temperatura și timpul pot varia de la un cuptor la altul.
Se lasă la răcit și apoi se servește ca și aperitiv, cu salată sau în orice combinație doriți.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C6Yv2TwoH6J/