Savarine suedeze – O rețetă simplificată a savarinelor.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150ml lapte
- 1 ou @familiatoneli din gama Omega 3, Vitamina D + Seleniu
- 350g făină
- 100g unt topit
- 50g zahăr
- un praf de sare
- 7g drojdie
- coajă de lămâie bio (opțional)
- un alt ou @familiatoneli bătut bine pentru uns, amestecat cu puțin lapte
Pentru sirop:
- 500ml apă
- 200g zahăr
- esență de vanilie, rom și portocală
- coajă de lămâie Bio
Suplimentar:
- dulceață de mure
Pentru cremă:
- 500g mascarpone
- 200g zahăr pudră
- 500ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru sirop: Se pun apa cu zahărul și coaja de lămâie pe foc, când s-a dizolvat zahărul, oprim focul și punem și esențele. Lăsăm la răcit complet.
Pentru cremă: Batem mascarponele bine cu zahărul pudră, separat batem și frișca, adăugăm apoi frișca bătută peste mascarpone și încorporăm. Dacă este prea lichidă crema, adăugați un plic de întăritor pentru frișcă și bateți totul din nou cu mixerul.
După ce coaceți savarinele și le scoateți din cuptor, le lăsați complet la răcit. Tăiați căpăcelul, însiropați, puneți dulceață, crema, adăugați căpăcelul și pudrați cu zahăr pudră. Le dați la frigider pentru cel puțin 1h înainte de servire. Mai multe detalii în video.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C9McWPQIS5r/