Dacă sunteți în căutarea unei rețete fresh, de primăvară/vară, plină de savoare și cu o cremă fină și frișcă…ați nimerit bine. Ador combinație de mac, lămâie și dulcele cremei, este ușor de pregătit și se poate adapta ptr toate gusturile.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 225g făină, 200g unt moale
- 200g zahăr, 4 ouă de la @familiatoneli , un plic praf copt
- coajă rasă și zeamă de la 2 lămâi
- 40g mac și un praf de sare, o esență vanilie și portocale
- 500g frișcă lichidă bătută
- margarină și făină ptr tapetarea tăvii
Pentru cremă:
- 500g mascarpone
- 500g smântână ptr frișcă
- 200g zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se mixează mascarponele, apoi turnăm frișca și zahărul pudră și mixăm până devine o Cremă. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga și un plic de întăritor de frișcă.
În bolul unui mixer, adăugați zahărul, untul, coaja rasă, esențele și mixați 3 minute, apoi treptat puneți câte un ou și adăugați și macul. La final încorporați făina amestecată cu praful de copt și sarea și mai mixați 1 minut. Ungeți formă de tort cu margarina pe margini și tapetați cu făină, pe fundul tăvii eu am pus hârtie de copt și adăugați compoziția de blat. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade ptr 30-35 de minute. Timpul poate fi diferit de la un cuptor la altul, așa că testați cu scobitoarea. Lăsați blatul la răcit complet.
După ce s-a răcit, tăiați ușor în 2 tortul și însiropăm fiecare blat cu un mix de : zeama de la 2 lămâie amestecată cu 2 linguri de zahăr, dacă vreți mai însiropat, puteți adaugă ușor cu lingura și lapte în fiecare blat.
Se pune crema între blaturi și îmbrăcăm tortul în frișcă. Eu am decorat cu coajă de lămâie Bio și lime.
Puteți pune și fructe între blaturi, puteți adăuga o altă variantă de cremă, puteți scoate macul dacă nu vă place ( deși asta este esență tortului cu lămâie). Și cred că se poate face și cu portocale.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C6S5q9bICqz/