Tort de înghețată – absolut perfect pentru zilele călduroase de vară!
Ingrediente:
- 400g pișcoturi
- cafea cu lapte gata preparată pentru a însiropa pișcoturile
- dulceață de mure
Pentru crema de mascarpone:
- 500g mascarpone
- 200g zahăr pudră
- frișca lichidă
Pentru crema fină de lapte:
- 40g făină
- 60g zahăr
- un praf de sare
- un ou @familiatoneli din gama Omega 3, Vitamina D + Seleniu
- 500 ml lapte
- esență de vanilie
- 60g unt
Mod de preparare:
Pentru crema de mascarpone: se amestecă mascarponele cu zahărul pudră, apoi se adaugă frișca lichidă și se mixează. Dacă este necesar adaăugăm un plin de întăritor de frișcă și lăsăm o oră la frigider.
Pentru crema fină de lapte: am pus într-o cratiță făina, zahărul, un praf de sare și un oul, punem pe foc, amestecăm, iar când s-a omogenizat totul, adăugăm laptele, amestecăm continuu până se îngroașă compoziția, apoi luăm de pe foc, punem esență de vanilie și untul. Amestecăm și lăsăm 10 minute la răcorit.
Asamblare: am folosit o tavă mare de cozonac, am pus folie alimentară, am adăugat primul strat de pișcoturi însiropate, apoi crema de lapte, apoi pișcoturi din nou însiropate, apoi crema de mascarpone, după care dulceața și încă un strat de pișcoturi. L-am băgat la congelator peste noapte. A doua zi l-am răsturnat practic pe o tavă. Îmi place înainte să servesc o felie din el, să îl las 10 minute la temperatura camerei. Apoi se taie și mai bine și e perfect.
Tips: pentru aromă puteți pune în creme tot felul de esențe (portocală, lămâie, cafea).
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C9UObj2odI7/




