Nimic nu se compară cu un desert fresh de vară cu fructe de sezon. Acest tort este un desert colorat, apetisant și sănătos pentru copii (dar nu numai), folosind ouăle Toneli Kids, provenite de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber (Free Range) și hrănite doar cu cereale nemodificate genetic.
Ingrediente:
• 7 ouă Toneli Kids
• 200 grame eritritol
• 60 ml ulei
• 60 ml lapte
• 120 grame făina
• 1 linguriță praf de copt
• 400 grame ricotta
• 3 linguri cu vârf de amidon (aproximativ 50 grame)
• Vanilie
• 4 piersici mici spre medii + 1 cub de unt
• Extra unt și eritritol pentru uns tava
Mod de preparare:
Încingem cuptorul la 160 grade. Călim piersicile tăiate cuburi în unt până sunt pe jumătate gătite.
Ricotta o amestecăm cu 2 ouă, 50 grame eritritol, vanilie și cele 3 linguri de amidon.
Separăm cele 5 ouă rămase. Albușurile le batem spumă și gălbenușurile le amestecăm cu restul de 150 grame eritritol, laptele, uleiul și vanilia. Le batem cu mixerul până se triplează în volum și rezultă o compoziție cremoasă.
Adăugăm făina cernută cu praful de copt și o incorporăm cu un tel sau rapid cu mixerul.
Cu ajutorul unei spatule, incorporăm treptat și cu grijă și albușurile bătute spumă.
Ungem cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili și presărăm puțin eritritol. Punem întâi piersicile, apoi compoziția de ricotta și deasupra compoziția de ouă (pandișpan). Dăm la cuptorul încins la 160 grade pentru aproximativ 1oră și 20 de minute. Puteți acoperi tava cu hârtie de copt dacă vi se pare ca începe să se ardă deasupra.
Lăsați să se răcească complet înainte să scoateți pereții. Apoi răsturnați tortul pe un platou.
Îl puteți servi ca atare, cu frișcă sau puteți face o cremă de ricotta din 1 parte frișcă, 2 părți ricotta și puțin îndulcitor și vanilie.
Deasupra am decorat cu multe fructe de sezon.