Familia Toneli

Manuela Roșu – Ciocolată caldă și mini checuri

Zilele lejere din vacanța de iarna în familie sau cu persoanele dragi sunt cele mai faine, mai ales când savurați împreună ceva bun și dulce, pe canapea, sub o păturică, cu un film bun.
Acel ceva bun și dulce ar putea fi această ciocolată caldă și densă alături de niște mini checuri cu portocală și ciocolată.

Ingrediente:

Ciocolata caldă:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână lichidă grasă
  • 2 linguri miere
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe rase de amidon

Chec:

  • 2 albușuri
  • Sucul și coaja de la o portocală bio mai mare
  • 40 g unt topit și răcorit
  • 2-3 linguri miere
  • 150g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50g bănuți de ciocolată

Extra și opțional:
– Frișcă pentru servit ciocolata caldă
– Bombonele colorate pentru ornat ciocolata caldă

Mod de preparare:
✔️Pornim cuptorul la 180 grade, căldura sus și jos, fără ventilație.
✔️Separăm ouăle și întâi ne ocupăm de mini-checuri. Batem cu un tel albușurile până spumează puțin, însă nu trebuie să ajungă bezea. Se adaugă restul ingredientelor umede, iar apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până se încorporează făina. Nu amestecați prea mult în compoziție. La final se adaugă banuții de ciocolată și se amestecă cu o spatulă.
✔️Am pus compoziția într-o tavă cu forme mici dreptunghiulare (dacă nu aveți, puteți face un chec întreg sau brioșe) și le-am copt 20 de minute. Timpul diferă în funcție de tipul de tavă aleasă.
✔️În timp ce se coace desertul, amestecăm gălbenușurile cu amidonul, cacaoa și câteva linguri din lapte, cât să se amestece bine ingredientele.
✔️Restul de lapte împreună cu smântâna și mierea se pun la fiert. Înainte să dea în clocot, se toarnă peste compoziția de cacao puțin câte puțin din laptele înfierbântat, amestecând cu un tel mereu. Apoi se transferă totul înapoi în cratiță și se pune din nou pe foc amestecând cu telul constant până se îngroașă ciocolata caldă.
Ouăle folosite sunt din gama Toneli Kids de la @familiatoneli , ouă free range, de la găini crescute cu acces în aer liber.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C002TUFo2CV/