Familia Toneli

Manuela Roșu – Lapte de pasăre

Adoram desertul acesta fin, aerat și aromat când eram mică.
Folosesc ouăle Toneli Kids de la @familiatoneli, ouă free range de la găini crescute cu acces în aer liber și hrănite doar cu furaje din cereale de proveniență românească, nemodificate genetic.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 550 ml lapte gras + 250 ml lapte condensat pentru cafea (puteți folosi doar 800 ml lapte gras)
  • 100 g xilitol (sau zahăr)
  • Vanilie
  • Opțional, puteți folosi 1 lingură rasă de amidon dacă vă place să iasă mai densă crema de lapte

Mod de preparare:
✔️Punem laptele la fiert pe foc mic, împreună cu vanilia
✔️Între timp, separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă cu 30 grame din xilitol (sau zahăr) Gălbenușurile le amestecăm bine cu restul de îndulcitor
✔️Din bezeaua de albușuri, formăm cu lingura norișori pufoși în formă de găluște pe care le punem în laptele clocotit și acoperim cu un capac. Focul trebuie să fie mic. Lăsăm în lapte doar 1-2 minute, cât să devină fermi, după care îi scoatem pe o farfurie
✔️Strecurăm laptele în care au fiert albușurile după care îl turnăm cu grijă peste gălbenușuri amestecând continuu
✔️Punem înapoi pe foc mic compoziția cu lapte și gălbenușuri și amestecăm din când în când. Va începe să se îngroașe și veți observa cum se formeazăă crema fină și lichidă
✔️Turnăm în ce recipiente dorim crema din lapte și gălbenușuri, iar deasupra așezăm norișorii din albușuri. Putem presăra deasupra ciocolata rasă, cremă de fistic, caramel sau ce vă place voua.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cz4MH1poeM3/