Familia Toneli

Manuela Roșu – Quesadilla

Gata vacanța, a început școala! Cine e pregătit de un nou sezon de treziri devreme și dimineți pline? Eu nu! ? Dacă și voi sunteți ca mine și apăsați butonul de “snooze” până…la prânz ?, atunci îmi pare rău. Nu am nici un sfat sau vreo soluție magică să vă facă trezirile mai usșoare, în schimb vin cu idei de mic dejun rapid pentru toată familia sau de pachețel pentru școală/grădiniță ori, de ce nu, chiar și la serviciu. Cum ziceam, o soluție pentru toată familia.

Azi vă propun “Breakfast Quesadilla”.
Partea faină e ca poți jongla atât cu ingredientele, cât și cu cantitățile.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • bacon
  • 1 lipie
  • cheddar ras
  • ardei gras roșu
  • porumb
  • ceapă roșie
  • ceapă verde

Mod de preparare:
✔️Într-o tigaie antiaderentă stropită cu puțin ulei, am pus 2 ouă bătute (trebuie să acopere toată suprafața tigăii care ar trebui să fie de dimensiunea lipiei). Deaspura am pus bucățele de crispy bacon. Partea asta cu baconul e opțională. Dacă alegi să prăjești bacon înainte, atunci timpul total de preparare va crește.
✔️Imediat ce am pus ouăle și baconul, am așezat deasupra o lipie integrală (dar puteți folosi și normală) și am lăsat totul pe foc mic spre mediu câteva minute.
✔️Cu o spatulă (și cu grijă) am întors oul cu lipia pe cealaltă parte. Peste partea cu oul am adăugat cheddar răzuit, cubulețe de ardei gras roșu, porumb, ceapă roșie tăiată mărunt, cozi de ceapă verde și încă puțin cheddar răzuit.
✔️Am împăturit lipia în două, am presat-o puțin cu grijă și am mai lăsat-o pe foc mediu să se facă crocantă pe ambele părți. Durează doar câteva minute.
✔️După ce e gata, se lasă puțin la răcit și apoi se taie în două (sau în 4).
Și gata! Asta e tot. Merge perfect și în pachețelul pentru școală sau serviciu.

Pentru acastă quesadilla am folosit ouăle Toneli Kids de la @familiatoneli, ouă free range, de la găini crescute cu acces în aer liber (recunoști acest tip de ouă prin faptul că codul de pe ou începe cu cifra 1). Găinile sunt hrănite doar cu furaje cu cereale nemodificate genetic, de proveniență românească.
În plus, ambalajul simpatic cred ca îi va atrage și pe cei mai mofturoși dintre mofturoși.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CxD1xovIih_/