Familia Toneli

Manuela Roșu – Ruladă verde

Ruladă în culori festive, cu o cremă fină de mascarpone și vanilie și fructe proaspete și acrișoare.
Să vă spun un secret: culoarea este obținută în mod natural, cu ajutorul spanacului (care trebuie să fie crud pentru un verde intens) și pentru că are un gust neutru, nu va schimba deloc gustul dulce al desertului.

Ouăle folosite sunt din gama Toneli Kids de la @familiatoneli, ouă free range, de la găini crescute cu acces în aer liber, iar găinile sunt hrănite doar cu furaje cu cereale nemodificate genetic, de proveniență RO.

Ingrediente:

Blat:

  • 100g spanac baby
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 150 g făină
  • 70g zahăr pudră

Umplutură:

  • 500g mascarpone
  • 100g smântână pentru frișcă
  • fructe roșii la alegere: căpșuni/zmeură/rodie/coacăze

Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 180 grade, fără ventilație.
Spanacul împreună cu laptele se dau prin blender până formează o pastă fină verde crud. Se toarnă într-un bol pasta de spanac și se amestecă cu gălbenușurile și zahărul, apoi se încorporează făina.
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Spuma de albușuri se încorporează în compoziția de spanac.
Se toarnă compoziția într-o tavă mare de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu o spatulă și se bate tava ușor de masă de câteva ori să se așeze compoziția.
Se coace timp de 10-12 minute. Se scoate blatul cald din tavă, cu tot cu hârtie de copt, pe un prosop curat de bucătărie.
Se rulează cât e cald, cu grijă, nu foarte strâns și se lasă rulat la răcit, în prosop.
Se bate smântâna pentru frișcă, apoi se amestecă cu mascarpone, vanilie și zahăr. Se lasă la frigider brânza până se răcește rulada.
După ce s-a răcit, se dezlipește hârtia de copt. Se unge rulada cu crema de brânză (la unul din capete se lasă 1 cm fără umplutură). Se presară fructele roșii la alegere peste crema de brânză și se rulează cu grijă, fără să apăsați sau să strângeți prea tare ca să nu iasă umplutura afară. Se glazurează rulada cu restul de cremă și se ornează cu coacăze. Se lasă la rece minim 1-2 ore.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C1KuolQIHiR/