Familia Toneli

Manuela Roșu – Salată cu ouă

Ce să gătești când nu știi ce să mai gătești?Îți spun eu ce. Încearcă această salată de ouă. E acel fel de mâncare care merge la mic dejun, prânz sau cină și chiar și de luat la pachet într-o lipie sau între două felii de pâine.

Ingrediente:

  • 8 ouă (eu am folosit ouă Toneli Kids)
  • 120g cremă de brânză
  • 100g castraveți murați (preferabil cornichon)
  • 100g bacon
  • Mărar după gust
  • Zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 linguriță muștar (recomand Dijon)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Fulgi crispy de ceapă (opțional)
  • Sare & piper

    Mod de preparare:

✔️Fierbeți ouăle 10 minute din momentul în care clocotește apa, după care le transferați în apă rece și le curățați de coajă.
✔️Între timp prăjiți și baconul să fie crispy și îl lăsați la răcit pe șervete de bucătărie.
✔️Amestecați gălbenușurile fierte împreună cu muștarul, uleiul, crema de brânză, zeama de lămâie, puțină sare și piper după gust.
✔️Albușurile, baconul și castraveții se taie mărunt și se amestecă împreună cu crema obținută din gălbenușuri, mărar și fulgi de ceapă.
Puteți să savurați această salată de ouă cum vă place: cu pâine, lipii, legume crude, etc.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CzEuCnDI406/