Ingrediente:
- 500 gr spaghete proaspete
- 200 gr parmesan
- 300 gr guanciale/pancetta
- 10 ouă Ovital
- 3 caserole microplante
- 1 lime (lămâie verde)
Mod de preparare:
• Pune apă la fiert într-o cratiță încăpătoare, cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, pune și pastele la fiert pentru 4-5 minute.
• Între timp, până se fierbe apa, taie baconul crud-uscat.
• Bate gălbenușurile cu 40-50 gr de brânză pecorino sau parmezan. Așează baconul într-o tavă cu hârtie de copt și dă-l la cuptor timp de 10 minute sau până când vezi că devine crocant și grăsimea se topește.
• Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un clește și pune-le direct peste bacon. Agită pastele puțin pentru un minut, apoi adaugă ~o cană de apă de la paste.
• Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenușuri și brânză, amestecând energic pentru a evita coagularea gălbenușurilor.
• Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi servește fiecare porție de paste carbonara cu puțină brânză pecorino rasă/parmezan deasupra și puțin piper proaspăt măcinat.