Familia Toneli

Micile Vedete în Bucătărie – Salată cu dovleac copt, bacon și ou

Ingrediente:

  • 1 dovleac plăcintar
  • 1 rodie
  • 200 gr bacon
  • 3 cepe roșii
  • 400 ml vin roșu
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr mentă
  • 100 ml ulei de dovleac
  • 50 gr semințe de dovleac
  • 1 ou Ovital Omega 3
  • Sare și piper dupa gust

Mod de preparare:
Curățăm dovleacul și îl dăm la cuptor timp de 1 h la o temperatură de 180 de grade, condimentat în prealabil cu sare, piper și vin roșu. După ce acesta s-a copt, îl dăm la răcit la frigider sau chiar congelator.
Tăiem ceapa roșie joulienne peste care adăugăm zahăr și vin roșu și le fierbem împreună până când ceapa se înmoaie și se realizează un sirop cremos și dens.
Facem bacon crocant la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt timp de 10-12 minute până când acesta este crocant. La final scobim rodia și ne apucăm de montat salata cu dovleac.
Punem apă la fiert, adăugăm oțetul și punem oul la poșat.
Îl scoatem din oală, îl lăsăm să se răcească câteva minute, apoi îl crestăm puțin și îl punem în mijlocul farfuriei cu salată.