Familia Toneli

Micile Vedete în Bucătărie – Tort Duo Mousse

Ingrediente:
Blat
• 2 ouă Toneli Kids(+opțional un strop de ulei)
• 60 g zahăr tos
• 45 g făină
• 15 g cacao
• 1 praf de sare

Mousse ciocolată
• 225 g ciocolată
• 180 ml lapte
• 225 g smântână
• 3 g gelatină

Mousse zmeură
• 150 g piure zmeură (obținut din 500 g zmeură proaspătă)
• 90 g zahăr
• 7 g gelatină
• 250 g smântână
• 1 păstaie vanilie

Decor
• Fructe proaspete
• Frunzulițe de mentă

Mod de Preparare:
Blat
• Spumăm bine cu mixerul ouăle și zahărul.
• Cernem împreună făina, cacaoa, sarea și le incorporăm cu o spatulă în compoziția de ou.
• Turnăm în inel (24 cm) și coacem la 175 de grade aproximativ 10-12 minut și lăsăm la răcit.

Mousse ciocolată
• Hidratăm gelatina în apă foarte rece.
• Fierbem laptele și turnăm peste ciocolata tăiată bucățele și gelatina hidratată și omogenizăm.
• Răcim la 35-40 de grade, timp în care batem smântâna moale, o incorporăm în ciocolată și folosim imediat.

Mousse zmeură
• Pregătim piureul: blendăm, trecem prin sită.
• Hidratăm gelatina în apă foarte rece.
• Fierbem piureul de zmeură împreună cu zahărul până ce acesta se topește, adăugăm gelatina, apoi omogenizăm și răcim.
• Batem frișca moale și o incorporăm în zmeură.

Asamblare
• Scoatem blatul din inel, punem folie de acetofan, punem înapoi blatul și turnăm mousse-ul de ciocolată.
• Nivelăm și răcim. Adăugăm mousse-ul de zmeură, apoi nivelăm și răcim.
• Scoatem de la rece și decorăm cu fructe proaspete și frunze de mentă.

https://www.micilevedeteinbucatarie.ro/tort-duo-mousse-cu-zmeura-si-ciocolata-fara-zahar-adaugat-pastry-chef-ruxanda-in-bucataria-micilor-vedete/