Familia Toneli

Negresă cu cireșe – Practic în Bucătărie

Negresă cu cireșe – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 225 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă Toneli Kids
  • 250 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 300 g cireșe
  • 1 lingură cacao
  • 1 praf de sare
  • Pesmet fin

Pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 fiolă esență de vanilie

Pentru decor:

  • 2 cubulețe ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 150 g cireșe și coacăze roșii

Mod de preparare:  

  1. Pentru sirop se caramelizează zahărul și se amestecă continuu. Se stinge siropul cu apă fierbinte și se fierbe până când se dizolvă caramelul, iar siropul se mai îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se adaugă esența.
  2. Se spală cireșele, se curăță și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  3. Pentru aluat se topește la bain-marie ciocolata neagră și untul. Se adaugă zahărul și se amestecă până se topește. Se ia vasul de pe foc, se lasă crema la răcit și apoi se încorporează pe rând ouăle, omogenizând după fiecare. În compoziție se adaugă făina cernută împreună cu sarea, pudra de cacao și praful de copt și se amestecă ușor cu o paletă până la omogenizarea compoziției.
  4. În tava tapetată cu hârtie de copt se toarnă în 2-3 straturi aluatul, presărând pe fiecare strat cireșe trecute prin pesmet. Se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35 de minute. Înainte de a-l scoate din cuptor, se face proba cu scobitoarea (acesta trebuie să iasă curate din blatul bine copt).
  5. Se scoate blatul din tavă după 5 minute și se stropește cu sirop. Se topește la bain-marie ciocolata și frișca lichidă. După ce blatul s-a răcit complet, se întinde glazura începând din mijloc către margini și se decorează cu cireșe și fulgi de ciocolată. 

Descarca reteta