Familia Toneli

Ou lichid

Ou lichid

Pentru zona de Horeca, cofetărie – patiserie și chiar producători industriali, oul lichid este sau mai bine spus, ar trebui să fie, opțiunea numărul 1 atunci când rețetele au în componența lor oul.

Printre atuurile ouălor lichide amintim:

  • Timp redus de preparare prin eliminarea fazei de spargere a ouălor;
  • Spațiu de depozitare redus în comparație cu cel necesar ouălor în coajă;
  • Flux operațional simplificat;
  • Eliminarea riscurilor de infectare cu diverse bacterii (Salmonella, etc.), prin pasteurizare;
  • Costuri eliminate cu personalul alocat pentru spargere și eventual și separare (albuș/gălbenuș);
  • Elimimnarea riscurilor legate de cojile de ouă sparte sau de prezența unor ouă vechi, fisurate, etc.

Variații:

  • Albuș (2, 5, 10 kg) – 1 kg = 32 albușuri de la ouă mărimea L (63 – 73 gr)
  • Gălbenuș (2, 5, 10 kg) – 1 kg = 58 gălbenușuri de la ouă mărimea L (63 – 73 gr)
  • Melanj (2, 5, 10 kg) – 1 kg = 20 ouă mărimea L (63 – 73 gr)