Familia Toneli

Plăcintă cu pește, ouă fierte și spanac – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

  • 400 g aluat pentru foietaj
  • 250 g file de somon sau alt tip de pește
  • ½ lămâie
  • 400 g spanac
  • 3 ouă Familia Toneli fierte
  • 3 ouă Familia Toneli Bio
  • 4 linguri orez
  • Sare, piper măcinat
  • 1 ou Familia Toneli pentru decor 

Mod de preparare: 

  1. Se stropește peștele cu zeamă de lămâie și se lasă la rece până pregătiți spanacul și ouăle.

Spanacul se opărește, se scurge și se toacă mărunt. Orezul se fierbe pe jumătate, în 150 ml apă cu puțină sare, timp de 10 minute.

  1. Se amestecă într-un bol spanacul, orezul scurs și răcit și ouăle bătute cu sare și piper.
  2. Peștele se frige în tigaie antiaderentă, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte (fără să se rumenească). Se taie și se presară sare și piper.
  3. Se întind 2 foi de luat, fiecare foaie se împarte în 3: partea din mijloc rămâne întreagă, iar cele de pe margini se taie oblic în fâșii late de 2 cm.
  4. Pe partea din mijloc se așează spanacul cu orez, iar deasupra jumătăți de ouă fierte și bucăți de file de pește. Se acoperă cu fâșiile de aluat, alternând câte o fâșie de aluat din fiecare parte, apoi se ung cu ou bătut cu sare.
  5. Se coace plăcinta 10 minute în cuptorul preîncălzit, la 200°C, după care se micșorează temperature la 180°C și se mai coace încă 15-20 minute. Se porționează după răcire.

Descarca retetea