Familia Toneli

Prăjitura fină, cu glazură de ciocolată – Practic în Bucătărie

Ingrediente:

  • 7 ouă Toneli Kids
  • 265 ml lapte integral
  • 85 g unt
  • 250 g cremă de brânză dulce
  • 40 g făină
  • 35 g amidon
  • ½ lingurită zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 125 g zahăr
  • 1 plic glazură de ciocolată

Mod de preparare:  

  1. Se amestecă într-un bol laptele, untul și crema fină de brânză. După ce amestecul se omogenizează, se adaugă făina și amidonul (după ce au fost cernute) și se mixează. Se adaugă zeama de lămâie și se încorporează gălbenușurile unul câte unul, iar apoi se adaugă și esența de vanilie.
  2. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zeama de lămâie, apoi se adaugă zahărul și se bate până când aceste se topește și se întărește spuma. În crema de gălbenușuri se încorporează câte 1/3 din spumă amestecându-se de jos în sus și se omogenizează după fiecare nouă cantitate adăugată. 
  3. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 24 cm, astfel încât hârtia să depășească înălțimea tăvii cu 5 cm. Se întinde compoziția și se pune forma într-o tavă cu apă fierbinte, astfel încât nivelul apei să fie până la jumătatea formei.  Se coace la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 80 de minute. Se verifică aluatul cu ajutorul unei scobitori. După ce se stinge focul, se lasă în cuptor 30-45 de minute cu ușa deschisă.
  4. Se desprinde de pereții formei după ce s-a răcit complet și se păstrează la frigider 4 ore. Se acoperă cu glazură de ciocolată topită la bain-marie.

Descarca reteta