Familia Toneli

Ramona Dănescu – Frittata cu ouă bio și legume

Cum știți dacă un ou este bio? Foarte simplu, este marcat cu cifra 0.
Pentru a avea certificarea bio, sunt îndeplinite mai multe criterii, printre care libertatea de mișcare a găinilor și hrănirea acestora cu furaje naturale.

Cum în zilele noastre încercăm să fim cât mai preocupați de sănătate, putem începe prin alegerea unor alimente bio și cât mai nutritive.

Hai să-ți spun cât de ușor se pregătește această rețetă.

Ai nevoie de:
•5 ouă bio @familiatoneli
•roșii cherry
•baby spanac
•1 avocado
•1 cartof dulce înăbușit în prealabil
•ardei gras roșu
•praz sau ceapă verde
•50 ml lapte
•pătrunjel
•sare, piper și pentru extra gust și aromă, puțin turmeric

Într-un bol spargem cele 5 ouă, adăugăm condimentele și amestecăm bine. Turnăm peste laptele și omogenizăm.
Separat, tocăm prazul, ardeiul și pătrunjelul și le punem în bol peste ouă.
Într-o tigaie (rezistentă în cuptor) punem puțin ulei de măsline, turnăm compoziția de ouă, după care adăugăm restul legumelor: avocado tăiat cubulețe, cartoful dulce înăbușit, frunzele de baby spanac și roșiile cherry.
Băgăm tava la cuptor pentru aproximativ 25 -30 de minute, la 180 de grade.

După care savurați o masă delicioasă, sănătoasă și nutritivă împreună cu cei dragi!


citeste reteta completa pe Instagram