Familia Toneli

Ramona Dănescu – Bundt cake

Bundt cake festiv cu caramel sărat. ?

Ingrediente:

Sos de caramel:

  • 200 gr zahăr
  • 150 ml smântână lichidă
  • 50 gr unt
  • fulgi de sare

Blat:

  • 110 grame unt la temperatura camerei
  • 100 ml ulei vegetal
  • 250 grame zahăr
  • 3 ouă @familiatoneli
  • 230 ml lapte bătut
  • 280 grame de făină
  • 80 grame cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Extra:

  • 100 ml smântână lichidă
  • 100 grame ciocolată

Mod de preparare:

Sos de caramel:

Pregătim sosul de caramel din 200 grame zahăr, 150 ml smântână lichidă, 50 de grame unt și fulgi de sare (eu folosesc Maldon). Am pus la topit zahărul, iar când s-a topit perfect, am adăugat smântâna și untul și am amestecat câteva secunde. Am pus sosul într-un borcan și l-am lăsat la răcit. ✨

Blat:

Mixam untul cu zahărul și uleiul, iar apoi adăugăm ouăle. Mixam totul bine, iar apoi adăugăm în reprize făina cu cacao și laptele bătut.

Turnăm în tavă jumatate din compoziție, punem caramel sărat, iar apoi restul de compoziție. Coacem totul la 180 de grade timp de 45 -50 de minute.

După ce scoatem prăjitura din formă, decorăm cu ciocolată topită (100 ml smântână lichidă și 100 grame ciocolată). ?

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C1JYaW2I0-1/