Familia Toneli

Ramona Dănescu – Chec sărat

Ramona Dănescu – Chec sărat

Vă mai las o idee pentru masa de sărbători și nu numai. Puteți pregăti acest chec sărat și după sărbători cu ingredientele rămase. #nofoodwaste

Ingrediente:
•5 ouă @familiatoneli
•150 ml lapte
•250 ml lapte bătut
•100 ml ulei
•400 g făină
•100 g telemea capră
•100 g cheddar
•50 g mozzarella rasă
•câteva roșii uscate
•ceapă verde și ardei gras
•100 gr mușchi file
•2 lingurițe praf de copt
•1 linguriță sare + busuioc + piper

Mod de preparare:

Începem prin a separa ouăle, albușurile le-am bătut spumă, iar gălbenușurile le-am amestecat cu uleiul. Când albușurile au devenit spumă, adăugăm gălbenușurile și le incorporăm ușor cu o spatulă.
Venim apoi pe rând cu făina și praful de copt, condimentele, făina, legumele, brânzeturile și mușchiul file.

Omogenizăm totul bine și turnăm checul în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt, pe care le băgăm la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 50-55 de minute.

Îl lăsăm să se răcească complet, după care îl putem felia.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cq8OQ_dIDe3/