Familia Toneli

Ramona Dănescu – Cheesecake copt

Desertul perfect care se face foarte simplu și este atât de cremos și de gustos.

Iar ca să fiu sigură de calitatea produselor, ajutorul meu este întotdeauna gama bio @familiatoneli

Ingrediente:

•200 gr biscuiți digestivi
•100 gr unt topit
•3 ouă
•300 gr mascarpone
•500 gr cremă de brânză sau brânză proaspătă pentru prăjituri
•100 gr zahăr
•300 gr vișine congelate
•2 linguri zahăr
•1 lingură amidon
*Eu am folosit o tavă de 21 cm.

Mod de preparare:

Am început prin a mărunți biscuiții, după care i-am amestecat cu untul topit și am pus totul în tava tapetată cu hârtie de copt. Am aplatizat foarte bine biscuiții, inclusiv pe pereții tăvii (făcând o bază de tartă) și am copt biscuiții 15 minute la 170 de grade.

Între timp, m-am ocupat de cremă, unde am mixat crema de brânză cu mascarpone, ouăle și zahărul până am obținut un amestec omogen și cremos.

După cele 15 minute am scos tava din cuptor și am turnat compoziția de brânză, iar apoi am băgat din nou tava la cuptor la 160 de grade timp de 50-55 minute. După cele 55 de minute am oprit cuptorul, însă am mai lăsat cheescake-ul în cuptor cu ușa închisă încă 20 de minute.

Am scos cheescake-ul pe un suport și l-am pus deoparte, timp în care am pus într-un vas vișinele congelate și le-am ținut pe foc până s-au dezghețat, apoi am adăugat zahăr și amidon și am amestecat până s-a format un jeleu, însa vișinele trebuie să rămână întregi.

Am turnat jeleu peste cheescake și am bagat la rece pentru câteva ore.❤️

Rețeta video:https://www.instagram.com/p/CqsnYm4ogJc/