Familia Toneli

Ramona Dănescu – Cornulețe pufoase

Gustarea perfectă lângă cafea. Un corn pufos, cu unt… simplu sau umplut cu ciocolată și/sau dulceață.

Ingrediente:
● 420 grame făină
● 1 vârf linguriță sare
● 30 grame zahăr
● 1 ou Toneli Bio
● 260 ml lapte călduț
● 1 pliculeț drojdie
● 60 gr unt la temperatura camerei
● 1 gălbenuș
● puțin lapte

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător punem laptele călduț, zahărul, drojdia și oul și amestecăm cu un tel. Lăsăm 5 minute deoparte, după care adăugăm jumătate din cantitatea de făină, amestecăm bine, iar apoi continuăm cu cealaltă jumătate din cantitatea de făină. Frământăm bine până obținem un aluat elastic și nelipicios pe care îl lăsăm la crescut 1-2 h.

Scoatem aluatul pe masa de lucru, îl întindem, apoi îl tăiem în triunghiuri pe care le rulăm sau dacă preferăm, punem dulceață și ciocolată.
Punem cornurile în tavă și le mai lăsăm 20-30 de minute la crescut. Le ungem cu ou bătut cu lapte și le coacem timp de 25-30 de minute la 180 de grade. ✨

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CuHX5lDIyr2/