Familia Toneli

Ramona Dănescu – Gingerbread cake

Ramona Dănescu – Gingerbread cake

Dacă îți place turta dulce, această prăjitură sigur va fi pe gustul tău. Se face mult mai rapid și este atât de aromată, perfectă pentru zilele friguroase, alături de o ciocolată caldă. ✨

Ingrediente:

-120 grame unt topit
-250 ml apă fierbinte
-340 grame făină
-160 grame zahăr
-220 grame melasă
-1/2 linguriță praf de copt
-1 linguriță mix condimente turtă dulce
-2 ouă, eu am folosit ouăle bio @familiatoneli 🎁

Mod de preparare:

Punem melasa într-un bol, peste care adăugăm apa fierbinte și omogenizăm. Adăugăm untul topit, 2 ouă și amestecăm bine. Peste făină punem praful de copt și mixul de condimente de turtă dulce și punem totul peste compoziția umedă.
Omogenizăm totul bine cu un tel și turnăm într-o tavă de 20×20 cm și coacem 35 de minute la 180 de grade.

Am decorat cu mascarpone, coajă de lămâie și turtă dulce sfărâmițată.🎁

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C0MzjAko6wd/