Familia Toneli

Ramona Dănescu – Lava cake

Să fim serioși, cine nu iubește deserturile pline de ciocolată? Mai ales lava cake, prajitura cu interior moale, plin de ciocolată, servită și cu o cupă de înghețată și câteva fructe proaspete.. un deliciu! ?

Ingrediente:

  • 100 gr ciocolată neagră
  • 100 gr unt
  • 2 ouă întregi + 2 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr alb
  • 50 gr zahăr brun
  • 100 gr făină

Mod de preparare:

Într-un vas am pus la topit 100 de grame de ciocolată neagră și 100 grame de unt, la baie de aburi.
După ce s-au topit, le-am lăsat deoparte 5-10 minute, timp în care am mixat 2 ouă întregi Familia Toneli cu 2 gălbenușuri și cu 100 grame zahăr (50 alb/50 brun) până s-a dizolvat. Am turnat ciocolata topită peste ouă, am adăugat și 100 grame de făină și am omogenizat bine.

Din cantitățile de mai sus au ieșit 4 lava cake. Vasele le-am uns cu unt și am pudrat cacao. Am împărțit compoziția în cele 4 vase și am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-11 minute.

După ce le-am scos din cuptor, le-am lăsat 1 minut deoparte, iar cu ajutorul unui cuțit subțire am miscat lava cake-ul de vas. Am răsturnat prăjitura pe o farfurie, am ornat cu biscuiți și m-am bucurat de ciocolată topită din interior. ❤️

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CwrbyEfothC/?hl=ro