Familia Toneli

Ramona Dănescu – Paste carbonara

Pe 6 aprilie, de Ziua Internaționalaă a pastelor carbonara, am pregătit o rețetă cu ouă din gama bio @familiatoneli

Ingrediente:
● 200 gr spaghete sau linguine
● Sare
● Guanciale
● 3 gălbenușuri @familiatoneli
● 80 gr pecorino ras
● Piper

Mod de preparare:

Prima dată fierbem pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Încingem o tigaie în care punem bucățelele de guanciale la prăjit (nu e nevoie de ulei, va lăsa destulă grăsime).

Separat amestecăm cele 3 gălbenușuri cu piper și pecorino ras până obținem o pastă.
Când cubulețele de guanciale vor deveni crocante, punem 2 linguri de ulei în compoziția de gălbenuș și pecorino. Peste guanciale punem pastele fierte, omogenizăm bine, adaugăm și un polonic din apa în care au fiert pastele și oprim focul. Adăugăm gălbenușurile și pecorino și amestecăm bine până devin cremoase (dacă simțiți nevoia, mai adăugați puțină apă).

Serviți cu piper proaspăt măcinat și de ce nu, cu un pahar de vin alb. Atfel aveți parte de o masă gustoasă și rapidă.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CqnUhrWoXh8/