Familia Toneli

Ramona Dănescu – Plăcintă cu lapte condensat și afine

Ramona Dănescu – Plăcintă cu lapte condensat și afine

Desert perfect pentru vară. Nu cred că e un desert cu lapte condensat care să nu fie excepțional. 🤭

De data asta am pregătit o plăcintă cu o cremă din lapte condensat, ouă bio @familiatoneli pentru că sunt alegerea mea ca de fiecare dată și afine.🌸

Ingrediente:

● Un pachet foi de plăcintă
● 100-120 gr unt topit
● O cutie lapte condensat îndulcit (mare atenție să nu cumpărați varianta pentru cafea)
● 2 ouă @familiatoneli
● 250 ml smântână lichidă
● Esență de vanilie
● Puțină coajă de lămâie
● Afine

Mod de prepare:

Ungem fiecare foaie de plăcintă cu unt topit și le rulăm după cum vedeți în video. Le așezăm în tavă sub formă de spirală, până terminăm toate foile. Mai turnăm puțin unt topit deasupra și băgăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute la 180 de grade.

Ne ocupăm și de cremă între timp. Într-un vas punem o cutie de lapte condensat, 250 ml smântână lichidă, 2 ouă, esența de vanilie și coaja de la o lămâie. Omogenizăm totul și după cele 25 de minute turnăm crema peste foile de plăcintă, punem și afinele și băgăm tava din nou la cuptor pentru încă 25 de minute.

Decorăm cu zahăr pudră la final.

Rețeta video:https://www.instagram.com/p/CtQjwOxIC5v/