Familia Toneli

Ramona Dănescu – Prăjitură cu dovleac

Chiar dacă mai avem zile călduroase, toamna își face simțită prezență curând, așa că nu putea lipsi un desert cu dovleac plăcintar și scorțișoară.

Este foarte cremos, aromat și toate ingredientele se îmbină perfect.

Ingrediente:

Pentru blat:
– 200 grame biscuiți digestivi cu scorțișoară
– 100 grame unt topit

Pentru cremă:

– 400 grame dovleac plăcintar copt

– o conservă lapte condensat (aprox 400ml)

-2 linguri zahăr brun

-mix condimente turtă dulce (scorțișoară, nucșoară, cardamon, ghimbir)

-2 ouă

-50 ml smântână lichidă

Mod de preparare:

Începem prin a mărunți biscuții, pe care îi amestecăm cu untul topit și îi așezăm în tavă pentru a forma blatul.

Separat, amestecăm dovleacul copt cu laptele condensat, amestecul de condimente, ouăle, zahărul și smântâna lichidă. La început am amestecat cu un tel, iar pentru o textură mai cremoasă, am și blenduit compoziția, după care am turnat peste biscuiți.

Am băgat tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade. După ce am scos tava din cuptor, am pregătit un sos de caramel și nuci pecan pentru topping.

Într-un vas am pus la topit 4-5 linguri zahăr brun, cu 10-15 ml apă. Am amestecat până s-a topit zahărul și a devenit un caramel, iar apoi am pus și 10 ml smântână lichidă și nucile pecan. Am turnat sosul peste prăjitură cu dovleac și am băgat la frigider pentru câteva ore.

Este incredibil de aromată și delicioasă, chiar vă recomand combinația de dovleac plăcintar și lapte condensat, cu acești biscuiți cu scorțișoară.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CxduIlwosCA/