Hai să profităm cât încă mai avem prune și să pregătim un desert dulce acrișor, cu aluat fraged, dar și crocant datorită ovăzului.
Ingrediente:
- 200 gr prune
- 200 gr mure
- 2-3 linguri zahăr brun
- 1 lingură de amidon
- 200 gr unt rece
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 100 gr zahăr
- 2 ouă
- 400 gr făină
- 50 gr ovăz
Mod de preparare:
Pentru început punem într-o tigaie 200 grame de prune tocate mărunt împreună cu 200 grame de mure și 2-3 linguri zahăr brun. Lăsăm pe foc până obținem un sos, iar la final adăugăm 1 lingură de amidon.
Pentru blat amestecăm 200 grame de unt rece cu coaja de lămâie, 100 grame zahăr și 2 ouă Toneli Bio de la Familia Toneli. Adăugăm treptat și 400 grame de făină și omogenizăm până obținem un aluat nisipos pe care îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, însă păstrăm cam un sfert pentru partea de sus a prăjiturii.
Aplatizăm blatul în tavă până îi dăm o formă, turnăm jeleul de fructe, iar restul de aluat rămas îl amestcăm cu 50 de grame de ovăz , câteva nuci mărunțite și puțină ciocolată și îl punem deasupra jeleului.
Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Este super aromată, chiar sper să o încercați.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cx5hqQ3I0gc/