Familia Toneli

Ramona Dănescu – Prăjitură cu prune și aluat de ovăz

Hai să profităm cât încă mai avem prune și să pregătim un desert dulce acrișor, cu aluat fraged, dar și crocant datorită ovăzului.

Ingrediente:

  • 200 gr prune
  • 200 gr mure
  • 2-3 linguri zahăr brun
  • 1 lingură de amidon
  • 200 gr unt rece
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 400 gr făină
  • 50 gr ovăz

Mod de preparare:

Pentru început punem într-o tigaie 200 grame de prune tocate mărunt împreună cu 200 grame de mure și 2-3 linguri zahăr brun. Lăsăm pe foc până obținem un sos, iar la final adăugăm 1 lingură de amidon.

Pentru blat amestecăm 200 grame de unt rece cu coaja de lămâie, 100 grame zahăr și 2 ouă Toneli Bio de la Familia Toneli. Adăugăm treptat și 400 grame de făină și omogenizăm până obținem un aluat nisipos pe care îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, însă păstrăm cam un sfert pentru partea de sus a prăjiturii.

Aplatizăm blatul în tavă până îi dăm o formă, turnăm jeleul de fructe, iar restul de aluat rămas îl amestcăm cu 50 de grame de ovăz , câteva nuci mărunțite și puțină ciocolată și îl punem deasupra jeleului.

Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Este super aromată, chiar sper să o încercați.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cx5hqQ3I0gc/