Familia Toneli

Ramona Dănescu – Prăjitură cu vanilie, mere și glazură de ciocolată

Ramona Dănescu – Prăjitură cu vanilie, mere și glazură de ciocolată

Combinația de măr și vanilie mereu a fost una câștigătoare, deci cu siguranță și această prăjitură va fi pe placul vostru.

Pentru cremă

Ingrediente:
-4 gălbenușuri – eu am folosit gama Bio @familiatoneli 🫶
-400 ml lapte
-100 grame zahăr
-40 grame amidon


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele și le punem la foc mic până se îngroașă.

Pentru prăjitură

Ingrediente:

  • 1 cub de unt
  • 200 grame mere rase
  • 1 lingură zahăr brun
  • pișcoturi

Mod de preparare:

Călim în unt merele rase cu zahărul brun.
Trecem pișcoturile prin lapte, punem merele călite, crema de vanilie, iar deasupra pregătim o glazură din 200 grame smântână lichidă pe care o încălzim bine și în care adăugăm 200 grame ciocolată. 🫶
Prăjitura se lasă la rece câteva ore. 🎁

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C0jQQdZoxwt/