Această rețetă face parte din colecția de bunătăți pregătite alături de Ramona Dănescu, o bună prietenă a Familia Toneli. Ramona a folosit pentru această rețetă ouăle Toneli Bio, ouă provenite de la găini crescute în sistem ecologic.
Dacă îți plac piersicile, cu siguranță o să îți placă și această prăjitură cu piersici și caramel. Servită cu înghețată de vanilie, este un adevărat deliciu. Hai să îți arăt cum am pregătit-o!
Ingrediente:
● 4 piersici
● 75g zahăr brun
● 75g zahăr alb
● 110g unt la temperatura camerei
● Condimente: scorțișoară, nucșoară, cardamom
● 3 ouă bio de la Familia Toneli
● 140g făină
● 1 pliculeț praf de copt
Mod de preparare:
- Începem prin a tăia în felii 4 piersici, pe care le așezăm într-o tavă rotundă cu hartie de copt.
- Între timp, topim zahărul pentru a obține caramel. Pentru extra aromă și gust, topim separat 50 de grame de zahăr brun și 50 de grame de zahăr alb. Peste piersici adăugăm rapid caramelul, după care ne ocupăm de blat.
- Pentru blat, aveți nevoie de 110 grame de unt la temperatura camerei, pe care îl mixăm ușor cu un tel, împreună cu 50 de grame de zahăr (brun și alb) și un amestec de condimente (scorțișoară, nucșoară și cardamom).
- Adăugăm treptat și 3 ouă Toneli Bio.
- La final, adăugăm 140 de grame de făină, amestecată cu un pliculeț de praf de copt.
- Turnăm compoziția peste piersici și caramel și punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 40-45 de minute.
- După ce am scos prăjitura din cuptor, o lăsăm în jur de 10 minute să se răcească, iar apoi o răsturnăm pe un platou.
Ramona a servit prăjitura cu înghețată de vanilie și a fost desertul perfect pentru weekend!
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C-ww8rUIJw_/