Familia Toneli

Ramona Dănescu – Quiche cu ciuperci

Ramona Dănescu – Quiche cu ciuperci

Quiche-ul se numără printre preparatele pe care le poți pregăti în atât de multe variante, cu atâtea umpluturi, încât sigur va fi și ceva pe gustul tău.

Rețeta de mai jos este un quiche cu un mix de ciuperci: hribi, gălbiori și ghebe.

Ingrediente:

Pentru blat:
-180 gr făină
-100 gr unt
-1 ou
-Sare și piper

Pentru umplutură:
-4 ouă @familiatoneli gama Bio
-200 gr mix de ciuperci
-100 ml smântână lichidă
-2 fire ceapă verde
-Condimentele preferate
-2 linguri parmezan

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti blatul, iar într-un vas adăugăm făina și untul rece și frământăm până devine un amestec nisipos. Adăugăm oul, sare, piper și modelăm până obținem un aluat, pe care îl învelim în folie și băgăm la rece 30-40 de minute.

Într-un cub de unt punem la călit ciupercile și le lăsăm pe foc până sunt gătite. Adăugăm condimentele preferate și oprim focul.

După cele 40 de minute, scoatem aluatul, îl întindem bine și îl mutăm în tavă.

Între timp, am bătut cele 4 ouă cu 100 ml de smântână lichidă, parmezan, am adăugat ceapa verde și am omogenizat totul.

Peste blat punem ciupercile, iar mai apoi compoziția de ou și smântână lichidă. Deasupra mai adăugăm puțin parmezan ras și coacem tarta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

Este delicioasă!

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CzGueo8o-Ic/