Familia Toneli

Ramona Dănescu – Quiche delicios cu legume și ouă

Se pregătește foarte ușor și rapid.

Pentru blat aveți nevoie de:
– 180 grame făină
– 100 grame unt
– 1 ou
– sare și piper

Pentru umplutură:
– 4 ouă Familia Toneli Bio
– 1 dovlecel
– mozarella rasă
– 200 grame ciuperci
– 100 ml smântână lichidă
– 2 fire ceapă verde
– condimentele preferate

Începem prin a pregăti blatul, iar într-un vas adăugăm făina și untul rece și frământăm până devine un amestec nisipos. Adaugăm oul bătut, sare, piper și modelăm până obținem un aluat, pe care îl învelim în folie și băgăm la rece 30-40 de minute.

În puțin ulei de măsline punem la călit ceapa verde, adăugăm ciupercile, dovlecelul și lăsăm totul pe foc până legumele sunt gătite. Adăugăm condimentele preferate și oprim focul.

După cele 40 de minute, scoatem aluatul, îl întindem bine și îl mutăm în tavă, peste care punem hârtie de copt și boabe de orez/năut/ fasole și coacem tarta timp de 15 minute.

Între timp am bătut cele 4 ouă cu 150 ml de smântână lichidă, mozarella rasă, am adăugat legumele și am omogenizat totul.

După cele 15 minute, scoatem blatul, îndepărtăm boabele și hârtia de copt, turnăm compoziția, aranjăm roșiile cherry și băgăm tarta înapoi la cuptor pentru 35 de minute.

https://www.instagram.com/p/CclOlQBqHpM/?hl=ro