Familia Toneli

Ramona Dănescu – Ruladă cu mascarpone și dulceață de cireșe amare

Perfectă pentru masa de sărbători, această ruladă cu cacao și mascarpone sigur va fi pe placul tuturor.

Ingrediente:

Blat:

-60 gr făină
-1 linguriță praf de copt
-20 gr zahăr
-4 ouă @familiatoneli
-2 lingurițe ulei
-2 linguri cacao

Cremă:

-250 gr mascarpone
-100 ml frișcă lichidă
-2 lingurițe zahăr pudră
-dulceață cireșe amare

Glazură:

  • 100 grame ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Blat:

Se bat albușurile spumă cu zahărul, iar gălbenușurile se amestecă împreună cu uleiul.
Peste albușuri adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt și amestecăm de jos în sus cu o spatulă.
Întindem compoziția într-o tavă mare în care avem hârtie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 11 minute la 180 de grade. ?
După ce scoatem blatul din cuptor, îl rulam într-un prosop și îl lăsăm la răcit.
După răcire, dezlipim hârtia de copt, întindem crema, adăugăm pe alocuri dulceața și rulăm strâns (opțional putem orna cu ciocolată topită).❤️
Rulada merge la frigider pentru minim 1 h.

Cremă:

Mixăm toate ingredientele până obținem o cremă fermă.

Glazură:

Pentru glazură, am topit 100 gr de ciocolată și 100 ml frișcă lichidă, am turnat glazura într-un poș și am ornat rulada.?

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C0zNpshIISO/