Din seria rețetelor festive de sărbători, vă propun această delicioasă ruladă Pavlova, cu o cremă fină de mascarpone și zmeură proaspătă. ❤️
Și cum treaba bună se face în echipă, am folosit ouă bio @familiatoneli pentru a obține o bezea absolut perfectă.
Ingrediente:
•5 albușuri
•200 gr zahăr
•2 lingurițe amidon
•1 linguriță oțet
•vanilie
Mod de preparare:
Începeți prin a bate albușurile, iar când acestea devin spumoase, adăugați zahărul treptat, lingură cu lingură.
După ce bezeaua este gata, adăugați oțetul, vanilia și amidonul și amestecați pentru a se incorpora bine.
Întindeți bezeaua pe o tavă cu hârtie de copt, presărați migdale și dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Între timp, pentru cremă, amestecați într-un bol 200 gr mascarpone, cu 150 ml frișcă lichidă și 30 gr zahăr pudră până obțineți o cremă fină.
După ce rulada s-a copt, o lăsați 10 minute să se răcorească, o pudrați cu zahăr pudră și o răsturnați cu grijă pe altă hârtie de copt, după care îndepărtați hârtia de copt de la bază.
Întindeți crema peste ruladă, adăugați zmeura tăiată în jumătate și rulați strâns. Deasupra puteți decora cu crema rămasă, zmeură și zahăr pudră.
Neapărat merge la rece câteva ore înainte de servire.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cmex9XEuBux/