Familia Toneli

Ramona Dănescu – Tartă cu ciocolată

Combinația mea preferată, ciocolată cremoasă și dulce și zmeură acrișoară. Hai să vezi cât de simplu am pregătit!

Ingrediente pentru blat:

  • 140 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • puțină sare
  • 1 ou
  • 180 g făină
  • 15 g cacao

Ingrediente pentru jeleu:

  • 150 g zmeură
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri amidon

Ingrediente pentru ganache:

  • 200 ml smântână lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat mixăm 140 grame de unt cu 50 grame zahăr pudră și puțină sare, adăugăm 1 ou și mai mixăm puțin. Adăugăm și 180 grame de făină, amestecată cu 15 grame cacao și începem să omogenizăm până obținem un aluat pe care îl învelim în folie și îl băgăm în frigider 30-40 de minute.

Pentru jeleul de zmeură, am pus pe foc 150 grame zmeură (puteți folosi atât proaspătă, cât și congelată) împreună cu 2 linguri zahăr brun. Când s-a format un sos, adăugăm și 2 linguri amidon, amestecăm și mai lăsăm pe foc 5 minute.

Scoateam blatul, îl întindem și îl coacem 18 minute la 180 de grade (neapărat cu hârtie de copt și boabe de năut/fasole/orez).

Pentru ganache punem la încălzit 200 ml smântână lichidă și rupem în bucăți 200 grame ciocolată neagră. Când smântâna este fierbinte, o turnăm peste ciocolată, așteptăm 5 minute și după amestecăm până se topește.

Peste blatul copt punem jeleul de zmeură, ganache-ul de ciocolată și decorăm cu zmeură.

So so so goood! Pentru că îmi place să am grijă de alimentația mea și de calitatea produselor, am folosit gama Toneli Bio @familiatoneli

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CyyAaqLo4Oe/