Familia Toneli

Ramona Dănescu – Tartă cu lămâie

Ramona Dănescu – Tartă cu lămâie

Tartă fresh, cu o cremă super delicioasă, făcută din ouă de calitate @familiatoneli ☀️🍋

Ingrediente:

Aluat:

  • 150 grame unt
  • 4 linguri apă rece
  • 250 grame făină

Cremă:

  • 5 ouă (doar gălbenușul)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • suc de la jumătate de lămâie
  • 100 grame zahăr
  • 30 grame amidon
  • 500 ml lapte
  • opțional esență de lămâie
  • 50 grame unt

Mod de preparare:

Pentru aluat, frământăm untul cu făina și cu cele 4 linguri de apă până obținem un aluat, pe care îl înfoliem și îl băgăm 10-15 minute la frigider.

Între timp ne ocupăm de cremă. Separăm gălbenușurile de albuș, peste care adăugăm coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, zahărul, amidonul și laptele. Pentru extra aromă, eu am folosit și puțină esență de lămâie.
Eu am folosit, ca de obicei, ouă bio @familiatoneli ❤️ Punem crema la foc mic și amestecăm până se îngroașă. Punem folie alimentară peste cremă și o lăsăm puțin la răcit.

Scoatem aluatul, îl întindem bine, după care îl transferăm în tava de tartă, iar deasupra punem hârtie de copt și orez (puteți folosi năut, fasole) și coacem în orb. Prima data 15 minute la 180 de grade, după care scoatem orezul și hârtia de copt și mai coacem încă 12 minute.

Lăsăm la răcit, iar în crema pregătită mai devreme adăugăm 50 grame de unt pe care îl omogenizăm bine.
Turnăm crema peste blat și băgăm tarta la frigider pentru câteva ore.

Decorăm cu fructe proaspete, eu am folosit coacăze, afine și zmeură și coajă de lămâie rasă. 🍋🍋

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CrvO_g7IV8Q/