Familia Toneli

Ramona Dănescu – Tort diplomat cu fructe

Ramona Dănescu – Tort diplomat cu fructe

De ziua mea am fost indecisă în privința tortului, așa că am pregătit un tort cu ciocolată, dar și un tort mai fresh, un tort diplomat cu cremă de vanilie și fructe proaspete. Bineînteles, crema a fost pregătită cu ouă bio gama @familiatoneli, cu care nu dau greș niciodată.

Neapărat să-l pregătiți cu o seară înainte, iar în ziua următoare veți avea o minunăție de tort, plin de pișcoturi, cremă fină de vanilie și mascarpone și fructe proaspete.

Ingrediente:

Pentru o formă de 21 de cm am folosit:
-400 gr pișcoturi
-500 ml lapte
-500 ml frișcă
-5 gălbenușuri
-2 pliculețe gelatină
-100 gr zahăr
-2 linguri amidon
-fructe (eu am folosit afine, zmeură și căpșune)

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti crema pentru că trebuie să fie rece înainte să o amestecăm cu frișcă bătută.
Într-un vas adăugăm cele 5 gălbenușuri, laptele, amidonul și zahărul și fierbem la foc mic până se îngroașă. Între timp hidratăm gelatina în apă călduță, o lăsăm 1 minut și după o reîncălzim câteva secunde în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi și o punem peste cremă și lăsăm totul la răcit.
Pregătim și frișca, iar după ce s-a răcit crema, o adăugăm peste frișcă și incorporăm ușor.

Pentru asamblare, trecem pișcoturile prin lapte, le punem de jur împrejurul tăvii și pe fundul acesteia.
Turnăm jumătate din cremă, punem fructele tăiate în cuburi, cealaltă jumătate de cremă, iar fructe și băgăm tortul la rece pentru minim 5-6h sau de preferat peste noapte.
Pentru decor, m-am folosit de o pensulă și puțină ciocolată topită și am decorat puțin pișcoturile. Am ornat și cu fructe, iar în momentul în care am desfăcut tortul din formă, l-am legat cu o panglică roșie.

Este un tort perfect pentru vară, aromat și plin de fructe delicioase.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CtCBrIbIdqW/