Familia Toneli

Ramona Dănescu – Tort Red Velvet

Ramona Dănescu – Tort Red Velvet

Blat pufos și aerat cu ouă bio @familiatoneli, cremă fină de mascarpone și frișcă și bineînțeles, un decor de poveste ✨

Dar hai să vă spun rețeta, să aveți timp să pregătiți:

Pentru blat aveți nevoie de:
-2 ouă Toneli Bio
-150 gr zahăr
-250 ml kefir
-350 g făină
-250 ml ulei
-1 linguriță praf de copt și 1/2 linguriță bicarbonat
-1/2 linguriță sare
-colorant alimentar (eu am folosit gel)

Pentru cremă:

-500 gr mascarpone
-500 gr frișcă lichidă
-4 linguri zahăr pudră

Iar ca decor puteți folosi ce fructe doriți.

Pentru blat începem prin a amesteca într-un bol toate ingredientele uscate.
Separat amestecăm cu un mixer ouăle și zahărul. După ce sunt complet omogenizate, adăugăm kefirul și uleiul și amestecam ușor cu un tel.

Peste mixul de mai sus adăugăm ingredientele uscate și omogenizam . Acum putem veni cu colorantul, pe care îl adăugăm treptat până ajungem la culoarea dorită.

Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, atât pe laterale, cât și pe fund și am turnat compoziția.
Tava merge la cuptor pentru 50-60 de minute la 180 de grade.
Tortul trebuie răcit complet înainte să fie tăiat.
După răcire, am tăiat tortul în 3 parți egale, iar partea de sus am nivelat-o, păstrând blatul pentru a obține firmituri și pentru a orna.

Pentru cremă punem într-un vas 500 de gr de mascarpone, 500 ml frișcă lichidă și 4 linguri zahăr pudră și mixăm până când obținem o cremă fermă.

Pe un suport de tort punem primul blat, iar cu ajutorul unui poș punem și primul strat de cremă. La fel procedăm pentru restul, iar la final păstrăm cremă pentru ultimul blat și nivelăm frumos totul.
Decorăm tortul pe laterale cu blatul rămas (pe care l-am mărunțit în blender), cu fructe și cu alte decorațiuni.

Neapărat să băgați tortul la rece pentru minim 2 h înainte să-l tăiați.

citeste reteta completa pe Instagram