Tartă rustică cu vișine, cireșe și cremă de migdale.
Ingrediente:
Pentru umplutură:
- 250 g vișine
- 200 g cireșe
- 3 linguri de zahăr cocos sau brun
- 2 linguri de amidon alimentar
Pentru aluat:
- 200 g făină
- un praf de sare
- 100 g unt rece tăiat bucăți
- 1 gălbenuș (eu folosesc ouăle de la @familiatineli)
- 1 lingură apa rece
- 1 lingură de oțet
- 1 linguriță de bicarbonat
- 25 g zahăr cocos (opțional pentru aluat)
Pentru crema de migdale:
* 3 linguri de făină de migdale
* 1 ou @familatoneli
* 1 lingură de zahăr brun sau de cocos după preferință
* 1 linguriță esență de vanilie
Pentru topping:
- 1 gălbenuș pentru uns
- 1 lingură de migdale feliate
- 1 linguriță de zahăr de cocos/brun
- Înghețată după bunul plac (după ce este scoasă din cuptor)
Mod de preparare:
- Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul unui bol și le amestecăm până obținem un aluat omogen. Formăm aluatul într-o bilă și îl lăsam pentru 30 de minute la frigider.
- În timp ce aluatul stă la rece putem să pregătim umplutura pentru tartă. Curățăm de sâmburi cireșele și vișinele, punem 3 linguri de zahăr (brun sau de cocos) și cele 2 linguri de amidon de porumb.
- Batem un ou, adăugăm făină de migdale, 1 lingură de zahăr (de cocos sau brun) și esența de vanilie. Le amestecăm și le lăsăm deoparte până pregătim și întindem aluatul.
- Întindem aluatul de tartă pe hartia de copt (pe care o să o punem apoi în tava). Aluatul nu trebuie să fie perfect rotund, este doar o tartă rustică. Peste aluat întindem crema de migdale, apoi fructele (vișinele și cireșele) stoarse de suc.
- Ungem tarta cu un gălbenuș, presărăm fulgi de migdale și zahărul, apoi băgăm tarta în cuptorul preîncălzit la 190 grade (cu ventilație) pentru 25-30 de minute.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C8tcK8noV-X/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==