Familia Toneli

Roxana Boșca – Galette

Tartă rustică cu vișine, cireșe și cremă de migdale.

Ingrediente:
Pentru umplutură:

  • 250 g vișine
  • 200 g cireșe
  • 3 linguri de zahăr cocos sau brun
  • 2 linguri de amidon alimentar

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g unt rece tăiat bucăți
  • 1 gălbenuș (eu folosesc ouăle de la @familiatineli)
  • 1 lingură apa rece
  • 1 lingură de oțet
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 25 g zahăr cocos (opțional pentru aluat)

Pentru crema de migdale:

* 3 linguri de făină de migdale
* 1 ou @familatoneli
* 1 lingură de zahăr brun sau de cocos după preferință
* 1 linguriță esență de vanilie

Pentru topping:

  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură de migdale feliate
  • 1 linguriță de zahăr de cocos/brun
  • Înghețată după bunul plac (după ce este scoasă din cuptor)

Mod de preparare:

  1. Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul unui bol și le amestecăm până obținem un aluat omogen. Formăm aluatul într-o bilă și îl lăsam pentru 30 de minute la frigider.
  2. În timp ce aluatul stă la rece putem să pregătim umplutura pentru tartă. Curățăm de sâmburi cireșele și vișinele, punem 3 linguri de zahăr (brun sau de cocos) și cele 2 linguri de amidon de porumb.
  3. Batem un ou, adăugăm făină de migdale, 1 lingură de zahăr (de cocos sau brun) și esența de vanilie. Le amestecăm și le lăsăm deoparte până pregătim și întindem aluatul.
  4. Întindem aluatul de tartă pe hartia de copt (pe care o să o punem apoi în tava). Aluatul nu trebuie să fie perfect rotund, este doar o tartă rustică. Peste aluat întindem crema de migdale, apoi fructele (vișinele și cireșele) stoarse de suc.
  5. Ungem tarta cu un gălbenuș, presărăm fulgi de migdale și zahărul, apoi băgăm tarta în cuptorul preîncălzit la 190 grade (cu ventilație) pentru 25-30 de minute.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C8tcK8noV-X/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==