Familia Toneli

Roxana Boșca – Pide turcești

Ingrediente (pentru 10 porții):

Aluat:

  • 650 de grame de făină albă
  • 450 ml apă călduță
  • 10 grame de drojdie uscată
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ou @familiatoneli (recomand ouăle de la găini crescute la curte)

Umplutură:

  • 500 de grame de carne de vită
  • 2 cepe
  • 1 ou @familiatoneli (recomand ouăle de la găini crescute la curte)
  • 1 gogoșar verde
  • 2 ardei iuți (bulgărești) roșii
  • 2 roșii mari de grădină (aproximativ 250 g)
  • 1 legătură de pătrunjel tocat fin
  • sare, piper după gust
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță cu vârf de za’atar
  • fulgi de chili
  • Opțional: mozzarella

Topping:
•1 ou pentru uns
•mix susan (opțional)

Design:

  • 1 ou ochi
  • Busuioc

Mod de preparare:

Pentru început se pregătește compoziția din carne. Taie fin toate legumele, apoi amestecă toate ingredientele de mai sus (carnea, legumele și mirodeniile) și lasă-le la frigider până când aluatul gata dospit.

Aluat: Faină și sarea se amestecă în bolul unui mixer (sau la mână), separat de amestecă zahărul, drojdia și apa călduță.
Se lasă drojdia la activat aproximativ 5-10 minute la loc cald, apoi se toarnă peste compoziția uscată. Se amestecă toate împreună, apoi se adaugă oul și uleiul de măsline. Se frământă până se absoarbe uleiul, apoi aluatul se pune într-un vas curat, uns cu ulei de măsline și acoperit cu un prosop. Se lasă la dospit aprox. 30 de minute. După dospire aluatul se împarte în 10 părți egale, se formează biluțe care se mai lasă 10-15 minute la dospit.

Biluțele se întind cu sucitorul într-o formă ovală, se pune compoziția din carne. Închide ovalul după cum se vede în video, întoarce-l pe partea cealaltă și taie cu un cuțit mijlocul acestuia. O să rezulte acele bărcuțe ca și în video. Unge bărcuțele cu ou, dacă dorești adaugă și susan pe deasupra.
Ultimul pas: pune-le în cuptorul preîncălzit la 220 °C cu ventilație pentru 12-15 minute, atenție pe treapta cea mai de jos a cuptorului .

După ce bărcuțele mele cu carne au fost gata, am făcut un ou ochi de deasupra și le-am servit cu pătrunjel tocat din belșug.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C91mTcfIV22/